10 Eylül 2009 Perşembe

Facebook'ta Scam Tehlikesi

İnternet dolandırıcılığı günümüzde daha fazla insanı etkilemeye başladı. İnternetin en çok kullanıcıya sahip sosyal ağları da bu dolandırıcılık hikayelerinden nasibini almakta. Scam olarak tabir edilen dolandırıcılık türü bu sefer İngiltere'de yaşayan bir bayanın 4,000 $'ını Facebook hesabı yüzünden kaybetmesi ile gün yüzüne çıktı.



Vnunet'in haberine göre Londra'da yaşayan Jayne Scherrman arkadaşı olan Grace Parry'nin Facebook hesabından aldığı mesajlar yüzünden 4,000 $'ını dolandırıcılara kaptırdı. Dolandırıcılar ilk olarak Parry'nin Facebook hesabını hacklemişler ardından sanki göçmen bürosunda kalmış ve ancak belli bir miktar parayla evlerine dönebileceklermiş gibi Scherrman'a Facebook üzerinden mesajlar göndermişler. Bunun üzerine yakın arkadaşını bu zor durumdan kurtarmak isteyen Scherrman 4,000 $'ı istenilen hesaba göndermiş fakat işin aslını ancak parasını kaybettikten sonra öğrenebilmiş.

Güvenlik uzmanları kullanıcıların bu tip konularda çok dikkatli olmaları gerektiğini ve sosyal bir platformdan gelen mesajın aslında o kişi tarafından gönderilmemiş olabileceğini her zaman göz önünde bulundurmalarının önemli olduğunu belirtmekte.

1 yorum: